Po ohromujícím vítězství 13:10 nad Falcons jsme hovořili s herním lídrem B8, alex666, o tom, proč se tým rozhodl hrát proti Falcons na mapě Ancient, jak se přizpůsobuje roli kapitána, co se změnilo od jejich posledního vzájemného zápasu a jaké chyby jim zabránily ve větším vítězství. Také mluvil o nadcházejícím zápase proti MOUZ, o emočním stavu týmu a o svém pohledu na postup do play-off.
Proč jste se rozhodli hrát Ancient proti Falcons místo Trainu, i když měli 100% úspěšnost?
Na Ancient jsme se cítili dobře. I když měli Falcons stoprocentní winrate, věřili jsme, že tato mapa lépe odpovídá našim představám pro tento zápas.
Jak probíhá tvoje adaptace na roli IGL? Pomáhá ti více tým, nebo trenér?
Trenér mi během zápasu hodně pomáhá. Tým mě také podporuje — nedělám všechno sám. Když je potřeba, pomáhají s cally.
Už jste proti Falcons hráli dříve letos na Austin Major. Jaký je hlavní rozdíl mezi tehdejšími Falcons a současnými?
Tehdy byli trochu méně stabilní. Teď jsou mnohem silnější — jejich firepower, týmová hra i celková struktura se výrazně zlepšily.
číst více
Co se na vaší straně pokazilo, že jste nedokázali zápas uzavřít s vyšším rozdílem?
Myslím, že většina věcí byla v pořádku, ale byl tam jeden moment, kdy dva naši hráči zemřeli při boji na A site. Nepodařilo se jim dokončit kolo, a to přiblížilo skóre.
Jaký je největší rozdíl mezi tvým IGL stylem a stylem NPL?
Když byl IGL NPL, hodně calloval, ale také ostatní hráči přidávali menší cally a nápady. Teď je většina odpovědnosti na mně — dávám hlavní mid-round nápady a strukturu.
Změnily se vaše role poté, co ses stal IGL?
Ano. Na T straně jsem začal hrát aktivnější pozice a na CT straně jsem se přesunul do více podpůrných rolí.
Další zápas budete hrát proti MOUZ. Co můžeš říct o této konfrontaci?
Už jsme proti nim hráli a jednou jsme je dokonce nečekaně porazili na BLASTu v roce 2023. Uvidíme, jak to dopadne — určitě to bude těžký zápas.
Co můžeš říct o jejich herním stylu?
Viděli jsme, jak organizovaně a sebevědomě působí. MOUZ jsou velmi silní jak mechanicky, tak i takticky.
Jak hodnotíš vaše šance dostat se do play-off po tak silném začátku?
Teď je těžké něco říct. Musíme vidět, jak odehrajeme další zápasy. Nej důležitější je náš trénink — díky němu vidíme, čeho jsme schopni.
číst více
Jaký je emoční stav týmu teď? Je cítit nějaké vyhoření po tak dlouhé cestě?
Ne, vůbec ne. Jdeme zápas od zápasu. Nemáme žádná speciální očekávání ani tlak.
SkinClub Pick’em
SkinClub Pick’em pro 3. fázi už začal a fanouškům dává šanci předpovědět, které týmy postoupí, kdo by mohl překvapit a kteří favorité mohou vypadnout brzy. Analyzujte zápasy, věřte své intuici — nebo riskujte odvážnými tipy — a odešlete svůj Pick’em pro šanci vyhrát hlavní cenu.