English
English
Deutsch
Deutsch
French
French
Italian
Italian
Spanish
Spanish
Polish
Polish
Portuguese
Portuguese
Turkish
Turkish
Vietnamese
Vietnamese
简体
简体
繁体
繁体
Japanese
Japanese
Korean
Korean
Thai
Thai
Finland
Finland
Kazakh
Kazakh
Romanian
Romanian
Arabic
Arabic
Czech
Czech

Interviu după victorie cu ropz: „Câștigarea unui nou Major este, fără îndoială, obiectivul principal”

Știri
Dec 15
25 vizualizări 6 minute de citire

Campionul StarLadder Budapest Major și jucătorul Vitality, ropz, a rememorat drumul echipei spre titlu și momentele-cheie care au definit finala. După triumful Vitality la Budapesta, ropz a explicat de ce FaZe a creat din nou probleme pe Nuke, cum a reușit echipa să se reseteze rapid din punct de vedere mental și să preia controlul seriei, precum și de ce alegerea Overpass a fost o decizie calculată, nu o surpriză.

Ropz a comparat, de asemenea, cele două parcursuri câștigătoare ale Vitality la Major, și-a împărtășit opinia despre finalele BO5 și a vorbit despre ambițiile echipei pentru 2026, unde cucerirea unui nou Major rămâne obiectivul numărul unu.

Întrebare: În Stage 3 ați jucat deja împotriva FaZe pe Nuke, dar astăzi ați pierdut din nou. Ce se întâmplă? Ați schimbat ceva de la 1 martie?

Răspuns: Sincer, nu s-au schimbat foarte multe. Am pierdut din nou. Cred că ei au jucat agresivitatea foarte bine. FaZe este o echipă care folosește multe fake-uri și este foarte bună în a exploata mișcările și rotațiile apărării.

vezi mai mult

Asta îi face dificil de înfruntat. Au jucat bine pe Nuke, au avut aim-ul la punct și, per total, au făcut un meci foarte solid. Nu prea mai este mare lucru de spus — pe acea hartă au fost pur și simplu mai buni.

Întrebare: După înfrângerea de pe Nuke, v-ați revenit foarte repede și ați dominat seria. Ce v-a ajutat să vă resetați atât de rapid?

Răspuns: Concret, ne-am spus unii altora că trebuie să facem un pas înainte și să facem același lucru pe care ei îl făceau împotriva noastră. Pe Nuke au ieșit cu foarte multă energie, iar noi am vrut să egalăm acel nivel.

A trebuit să ne găsim ritmul, să jucăm mai agresiv, să facem câteva decizii curajoase și să jucăm cu încredere. Cred că la început ne-a lipsit puțin încrederea, iar corectarea acestui aspect a făcut cea mai mare diferență.

Întrebare: Care a fost momentul-cheie pe Inferno?

Răspuns: Cred că momentul-cheie au fost retake-urile câștigate pe partea de CT. Am avut câteva retake-uri dezavantajoase pe B — cred că am câștigat un 2v4 și poate și un 2v3. Nu mai țin minte rundele exacte. A fost un half de CT foarte dificil, dar scorul de 8–4 pe apărare a fost extrem de important și ne-a oferit o bază solidă.

Întrebare: Când ați ales Overpass, mulți au fost surprinși. A fost un plan pregătit pentru finală?

Răspuns: Știam destul de clar cum urma să arate veto-ul. FaZe urma să aleagă Nuke și Inferno. Pentru noi, Dust2 a fost mereu o opțiune, dar decizia finală a fost între Overpass și Mirage. Am simțit că FaZe este puțin mai slabă pe Overpass, motiv pentru care am decis să mergem pe această hartă.

vezi mai mult

În plus, aveam încredere în hartă pentru că, cu puțin timp înainte, învinsesem una dintre cele mai bune echipe pe Overpass — cred că la BLAST Rivals sau la unul dintre acele turnee.

Întrebare: După două Major-uri câștigate la rând, putem vorbi deja despre o dinastie Vitality?

Răspuns: Asta depinde de oameni. Ca jucător, nu o să spun eu asta — puteți judeca singuri. Dacă comunitatea vrea să ne numească o dinastie, este în regulă. Noi suntem pur și simplu fericiți cu ceea ce am realizat.

Întrebare: Care este cea mai mare diferență între Vitality de la Austin Major și cea de la Budapest Major?

Răspuns: Sincer, este greu de spus. Nu văd multe diferențe. Parcursurile au fost foarte asemănătoare — la Austin am pierdut primul BO1 împotriva FaZe, iar aici s-a întâmplat din nou. Și în ambele finale am pierdut prima hartă.

Nu sunt multe diferențe evidente. De fiecare dată, chimia echipei a fost bună, toată lumea a jucat bine, deciziile au fost solide și totul a funcționat. De aceea, nu este ușor să indic o diferență clară.

Întrebare: Cum evaluezi traseul vostru din play-off?

Răspuns: Cred că am avut un bracket foarte dificil. Meciul împotriva The MongolZ a fost o prestație foarte bună din partea noastră, dar jocul cu Spirit a fost extrem de greu. Spirit a fost cu siguranță una dintre principalele favorite la câștigarea turneului.

vezi mai mult

Apoi, în finală, am întâlnit FaZe, care pe cealaltă parte a tabloului eliminase deja mai multe favorite. Luând toate acestea în considerare, a fost un drum foarte dificil.

Întrebare: FaZe a avut un parcurs incredibil până în finală. Crezi că acest lucru le-a redus presiunea — aproape ca o „aură de Major” care le-a permis să joace mai liber?

Răspuns: Poate. Cert este că noi am simțit multă presiune. Personal, probabil am simțit-o cel mai mult, pentru că am jucat la FaZe timp de trei ani. A fost o zi foarte specială pentru mine.

Am multe emoții legate de FaZe Clan și de jucătorii lor din cauza a tot ceea ce am trăit împreună, iar acum să joc împotriva lor pe cea mai mare scenă posibilă a fost foarte dificil din punct de vedere mental. Dar sunt bucuros că am reușit să trecem peste asta.

Întrebare: După ce ai jucat o finală Major în format BO5, care este părerea ta despre acest format?

Răspuns: Cred că BO5 este o alegere excelentă. Aproape toate turneele folosesc acum finale BO5. Cu MR12, rundele sunt mai scurte, dar BO5 ne oferă în continuare mult Counter-Strike.

În esports, în general — nu doar în CS — finalele BO5 sunt foarte comune. Este bine să vedem această consecvență.

Întrebare: În final, la ce ne putem aștepta de la Vitality în 2026?

Răspuns: Câștigarea unui nou Major este, fără îndoială, obiectivul principal — în special următorul. Vrem să continuăm această serie. După aceea, vom vedea. Vom discuta obiectivele pentru anul viitor ca echipă, dar câștigarea unui Major va fi întotdeauna pe primul loc.

vezi mai mult

E timpul să-ți faci predicția

Și câștigă șansa de a obține Dragon Lore și multe alte premii tari

Suntem o comunitate de fani pasionați de CS2 și iubitori de skin-uri

Alătură-ne pe rețelele sociale

Here are only the best CS2 cases

In Skin.Club you can find cases for every taste, as well as a whole section of special cases created by the community

Mesajul tău a fost trimis.
Vă rugăm să vă verificați email-ul pentru mai multe informații