English
English
Deutsch
Deutsch
French
French
Italian
Italian
Spanish
Spanish
Polish
Polish
Portuguese
Portuguese
Turkish
Turkish
tr
tr

woxic: “Hedefimiz her turnuvada yarı finale ulaşmak. Eğer hedefin buysa, acı çekmelisin”

Haberler
Ağu 19
13 görünümler 5 dakikalık okuma

Aurora, Riyad’daki Esports World Cup’a zor bir durumda gidiyor. Yılın başında büyük etkinliklerde düzenli olarak ilk dörde giren takım, son dönemde krize girdi. Ismailcan “XANTARES” Dörtkardeş’in yokluğu, kötü sonuç serileri ve The MongolZ’un ünlü geri dönüşü onların hedeflerini sorgulatır hale getirdi. Ancak takımın ana AWPer’ı Özgür “woxic” Eker ikna olmuş durumda: Aurora, yalnızca bir çeyrek finalden fazlasını yapabileceğini kanıtlamalı.

Astana Major’dan form düşüşüne

PGL Major Astana’da bronz madalya aldıktan sonra Aurora, elit takımlar arasında sağlam bir yer edinmiş gibi görünüyordu. Ancak sonraki fikstür zorlu bir sınava dönüştü. XANTARES’in neredeyse üç hafta yokluğunda, önemli turnuvalara hazırlık çöktü ve takımın oyunu kaotik ve istikrarsız hale geldi.

Temelde sıfırdan başladık. Tam kadro çalışmadığınızda süreci yeniden başlatmak zorunda kalıyorsunuz ve bu her zaman sonuçlara zarar verir. Ama artık hiçbir mazeret yok, diye itiraf etti woxic.

BLAST Bounty’nin yarası

Aurora’nın sorunlarının doruk noktası BLAST Bounty’de geldi; burada The MongolZ’a karşı, neredeyse garantilenmiş bir haritada 11–1 önde olmalarına rağmen kaybettiler. Birçok hayran için bu bir şoktu ve oyuncular bile bunu açıklamakta zorlandı.

Bunun olduğuna hâlâ inanamıyorum. Benim için sadece kötü bir rüya, yoksa aklımı kaybederdim, dedi woxic.

Ayrıca CS2’nin yeni ekonomi kurallarına dikkat çekti: “Artık takımlar çift AWP kurulumları ve daha güçlü savunmalar yapabiliyor, bu da geri dönüşleri daha yaygın hale getiriyor. Ama aynı zamanda izleyiciler için de daha eğlenceli.”

Aurora’nın zayıf noktası: T tarafı

Aurora için bir diğer net sorun Mirage’daki T tarafları oldu; burada takımın istatistikleri önemli ölçüde kötüleşti. woxic’e göre sorun yalnızca taktiklerde değil, aynı zamanda takım uyumunda:

Her zaman birbirimizi doğru şekilde desteklemiyoruz. Haritanın bir tarafında bir şey oluyor ve diğer taraf durumu anlamıyor. Bu, sorumluluk eksikliğini gösteriyor. Herkes sadece %5–6 katkı verdiğinde T tarafını kazanamazsınız.

Aynı zamanda, takımın sorunun farkında olduğunu ve bunu çözmek için şimdiden çalıştığını vurguladı.

Sadece çeyrek finallerden fazlası

Aurora için artık sadece istikrarlı bir ilk sekiz takımı olmak yeterli değil. Bir yıl önce başarı sayılan şey, şimdi duraklama gibi hissettiriyor.

Artık sadece çeyrek finale ulaşmak tatmin etmiyor. Her etkinlikte yarı finaller ve finaller istiyoruz. Eğer hedefin buysa, acı çekmelisin. Bu fedakârlıklar, ekstra çalışma gerektiriyor – ve şu anda yaptığımız şey tam olarak bu, diye vurguladı woxic.

Ayrıca, takımın rakiplerinin gelişim temposuna ayak uydurması gerektiğini ekledi:

Diğer takımlar %20 gelişiyorsa, biz sadece %7 ile yetinemeyiz. Bir bütün olmalı, bireysel ve kolektif olarak gelişmeliyiz.

Kişisel yeniden doğuş

Takımın sıkıntılarına rağmen woxic, son turnuvalarda önceki aylara göre daha güçlü göründü. Bunu hazırlık ve zihniyetindeki değişikliklere bağlıyor:

Daha çok çalışıyorum, ekipmanımı değiştirdim, tekrar çok daha fazla bireysel oynamaya başladım. Eğer iyi bir ruh halindeysem, bu sunucuda hemen görülüyor. Ama kafam sorunlarla doluysa, bu doğrudan oyunuma yansıyor.

Onun için bu düşüşü aşmak motivasyon meselesi: acı verici elenmelerden sonra sıfırlanmak zor, ama her yeni turnuva yeniden başlamak için bir fırsat sunuyor.

Topluluk tepkisi

woxic’in Aurora’nın sadece çeyrek finaller yerine istikrarlı yarı final hedeflediği sözleri, hayranlar arasında hararetli bir tartışma başlattı.

• Bazıları Türk AWPer’in pragmatizmini destekledi. Bir kullanıcı bunu merdiven çıkmaya benzetti: “Basamaklara çıkmadan eve ulaşamazsın” – yarı final hedefini kupa yolunda doğal bir adım olarak gördü.
  • Diğerleri Aurora’nın hedeflerini çok sınırlı buldu. “Yarı finali hedeflemek, kazanmayı hedeflemek yerine garip,” diye yazdı bir yorumcu, bir diğeri ise ekledi: “Zaten playofflarda bu kadar derine gidiyorsanız, neden daha yükseği hedeflemiyorsunuz?”
  • Şüpheciler de esprili yaklaştı: “Bu benim hedefim değil ve acı çekmek istemiyorum. Öneri için teşekkürler, ama hayır teşekkürler,” diye şakalaştı bir kullanıcı, woxic’in ana sözünü alaya alarak.

Genel olarak tartışmaların tonu, Aurora’nın adım adım büyüdüğünü kabul edenlerle, takımın kanıtlanmış potansiyeline rağmen daha fazla özgüven ve cesaret göstermesi gerektiğini düşünen eleştiriler arasında gidip geldi.

Esports World Cup — bir hırs testi

Aurora için asıl sınav artık Suudi Arabistan’daki turnuva. Orada, son başarısızlıklarının sadece geçici bir tökezleme olduğunu ve kadronun gerçek potansiyelinin çok daha yüksek olduğunu kanıtlamak istiyorlar.

Gerçek Aurora’yı göstermek istiyoruz. O yenilginin biz olmadığını kanıtlamak. Daha yükseğe çıkacağız, diye tamamladı woxic.

Böylece Aurora, Esports World Cup’a net bir misyonla gidiyor: çeyrek final döngüsünden kurtulmak ve sonunda düzenli olarak kupalar için savaşan takımlar arasındaki yerini almak.

Biz CS2 oyunu hayranları ve skin severlerden oluşan bir topluluğuz

Sosyal ağlarda bize katılın

Mektubunuz gönderildi.
Bilgi için lütfen e-postanızı kontrol edin