English
English
Deutsch
Deutsch
French
French
Italian
Italian
Spanish
Spanish
Polish
Polish
Portuguese
Portuguese
Turkish
Turkish
Destek
tr
tr

S0tF1k, LanDaLan elenmesinin ardından: “mazay Spirit Academy’nin geleceği”

Haberler
Eyl 27
10 görünümler 4 dakikalık okuma

Spirit Academy’nin Majestic LanDaLan 3’te aldığı yenilgi, takıma ağır bir darbe oldu. Daha önce turnuvayı üst üste iki kez kazanan ekip, bu kez sadece iki maçın ardından elendi ve TPuDCATb TPu ile Betera karşısında tek bir harita bile kazanamadı. Ancak başantrenör Dmitry “S0tF1k” Forostyanko için bu gerileme hikâyenin sonu değil — bu sadece akademinin yolculuğunda bir başka adım; asıl amaç ise küresel CS2 sahnesi için yeni yıldızlar yetiştirmek.

Hatalar ve sorumluluk

S0tF1k, genç oyunculara yüklenmeden hemen suçu üstlendi:

Bence hazırlıkta hata yaptım. Daha karmaşık aksiyonlara odaklandık, oysa temelleri pekiştirerek daha sağlam bir altyapı oluşturmalıydık. Bunun sonucunda özgüvenimizi kaybettik ve dağıldık.

Antrenör, taktiksel denemelerinin işe yaramadığını açıkça kabul ediyor — özellikle de takımın yeni iki oyuncu, Kiryasoo ve kurosse’u kadroya katmasından sonra.

Spirit Academy’nin yeni yüzleri

LAN’daki ilk deneyim iki çaylak için zorluydu. Yine de antrenör iyimserliğini koruyor:

Akıllı çocuklar, iyi nişancı, bireysel olarak güçlüler. Ama deneyim kazanmaları gerekiyor. Bir buçuk yıldır birlikte oynayan ve LAN şampiyonlukları kazanan bir takıma katılmak her zaman zordur. Onlara baskı yapmıyorum — onları kademeli olarak geliştiriyoruz. Zamanları var.

Bu yaklaşım, Spirit Academy’nin felsefesini yansıtıyor: anında sonuç talep etmek yerine gelişim için alan yaratmak.

İlerlemenin motoru olarak rekabet

S0tF1k ayrıca akademinin yapısına dikkat çekti. Artık sadece ana Spirit Academy değil, aynı zamanda Black, White ve Green genç kadroları da bulunuyor. Bu sistem iç rekabet yaratıyor:

Bir ana kadromuz var ama başka takımlar da mevcut. Futbol ya da basketbolda olduğu gibi — biri yedekte oturur ve fırsatını bekler. Ana kadroda biri kötü oynarsa, onu değiştirebiliriz. Bu, oyuncuları motive eden sağlıklı bir rekabet.

Gerçek odak — gelecek

Röportajın en önemli noktalarından biri mazay’in hikâyesiydi. Yetenekli Ukraynalı, takımla idman yapmayı başardı ama Almanya’daki eğitiminden dolayı geri adım atmak zorunda kaldı. Buna rağmen, antrenör onu geri getirmeyi düşündüğünü açıkça ifade ediyor:

kyousuke ayrıldıktan sonra mazay’i aldık ve o ana adayımızdı. Bireysel olarak çok güçlü, inanılmaz ateş gücüne sahip. Ne yazık ki eğitiminden dolayı oyuna bizim istediğimiz kadar zaman ayıramadı. Ama eminim: o akademimizin geleceği ve ilk fırsatta onu tekrar kadroya alacağım.

Mezunlar ve donk örneği

Forostyanko, ana misyonunun yeni oyuncuları büyük sahneye hazırlamak olduğunu vurguluyor. Bu bağlamda Spirit Academy şimdiden sonuç verdi — donk, kyousuke ve Alkaren profesyonel sahnede öne çıkan isimler haline geldi.

Akademide birkaç oyuncu görüyorum ki patlayabilir ve en üst seviyeye çıkabilir. Ama bu tamamen onlara bağlı — ne kadar sıkı çalıştıklarına ve baskıyla nasıl başa çıktıklarına. donk ve Maxim (kyousuke) zihinsel olarak çok güçlüydü. Gerçek elit oyuncuları ayıran şey budur.

İleriye bakış

Majestic LanDaLan’daki başarısızlığa rağmen Spirit’in sistemi işlemeye devam ediyor. Antrenör, tüm genç kadroların çalışmalarını takip ediyor, antrenman iletişimlerini dinliyor, demoları izliyor ve oyuncu seçiminin artık sadece istatistiklere değil, aynı zamanda takım çalışmasına ve mentaliteye dayandığını vurguluyor.

Eskiden sadece FACEIT’te iyi oynayan oyuncuları alıyorduk. Şimdi onların nasıl iletişim kurduğunu, sorunları nasıl çözdüklerini, takım içinde nasıl gelişim gösterdiklerini biliyorum. Bu bana tam bir tablo sunuyor ve daha iyi seçimler yapmamı sağlıyor.

Spirit Academy için bu turnuva bir başarısızlıktan çok bir ders oldu. S0tF1k, gerilemeleri geleceğe yatırım olarak gören bir sistem inşa ediyor. Hatalar hakkındaki samimi sözleri, çaylaklara duyduğu güven ve mazay’e olan özel inancı bir şeyi vurguluyor: Spirit kısa vadeli sonuçların peşinde değil. Onlar gerçek bir gelişim hattı kuruyorlar — donk’u yetiştirmiş olan ve yakında sahneyi “patlatmaya” hazır daha fazla oyuncu çıkarabilecek bir sistem.

Biz CS2 oyunu hayranları ve skin severlerden oluşan bir topluluğuz

Sosyal ağlarda bize katılın

Mektubunuz gönderildi.
Bilgi için lütfen e-postanızı kontrol edin