English
English
Deutsch
Deutsch
French
French
Italian
Italian
Spanish
Spanish
Polish
Polish
Portuguese
Portuguese
Turkish
Turkish
pl
pl

MOUZ awansuje do półfinału IEM Cologne 2025, a torzsi chwali molodoya: „Przypomina mi mnie samego, kiedy grałem w tier-2”

Aktualności
sie 03
36 poglądy 3 min czytania

MOUZ zrobiło kolejny krok w stronę trofeum IEM Cologne 2025 po pokonaniu FURII w napiętej, trzy-mapowej serii. Wszystko rozstrzygnęło się na Inferno, gdzie drużyna zdołała odrobić stratę z wyniku 7-11. Dorian “⁠xertioN⁠” Berman stał się bohaterem decydującej mapy – jego agresywne wejścia na Banana odwróciły losy meczu i utorowały drogę do zwycięstwa.

To był naprawdę trudny mecz. Postawili niesamowity opór,” powiedział Ádám “⁠torzsi⁠” Torzsás po spotkaniu. „xertioN miał ogromny wpływ na drugą połowę Inferno. Dostał flesze, których potrzebował, a Brollan i ja wspieraliśmy go granatami użytkowymi, podczas gdy on karał YEKINDARA przy każdej okazji.

Zmiany taktyczne i rola xertioNa

Jak przyznał torzsi, MOUZ zmieniło swoje podejście w trakcie meczu. Na początku drużyna unikała gry przez Banana, ale sztab szkoleniowy i liderzy zdecydowali się „uwolnić” xertioNa:

Daliśmy mu więcej swobody – i wykonał niesamowitą robotę. Powrót z 7-11 na Inferno nie jest łatwy, ale on tego dokonał, a my odzyskaliśmy kontrolę.

Mirage – moment utraty koncentracji

Druga mapa serii stała się poważnym wyzwaniem dla „myszy”. Na Mirage MOUZ wyglądało na zbyt rozluźnione i straciło impet.

Zrobiliśmy się trochę leniwi, brakowało komunikacji, a ja sam zagrałem słabo,” przyznał torzsi. „Myślałem, że mecz już był wygrany, i to był błąd. Na Mirage zapłaciliśmy za tę nadmierną pewność siebie, ale odkupiliśmy to na Inferno.

Ciepłe słowa dla molodoya

Po meczu węgierski AWPer miał szczególne słowa uznania dla 19-letniego Danila “molodoya” Golubenki, snajpera FURII:

Przypomina mi mnie samego, kiedy grałem w tier-2 lub tier-3. Ma swój własny styl, swoje pomysły i jest bardzo bystry. Myślę, że czeka go świetlana przyszłość. To była przyjemność grać przeciwko niemu – mieliśmy prawdziwy pojedynek AWP.

Pojedynek między torzsim a molodoyem był jednym z najważniejszych momentów meczu – obaj AWP-erzy nie tylko wygrywali kluczowe starcia, ale też tworzyli sytuacje, które zmieniały bieg rund. Fani byli świadkami jednego z najbardziej ekscytujących pojedynków snajperskich całego turnieju – takiego, który zostanie zapamiętany na długo.

Przed nimi – wyzwanie Vitality

Teraz MOUZ zmierzy się w półfinale z Vitality – drużyną, która wielokrotnie była nie do przejścia dla „myszy”.

Aby jutro pokonać Vitality, musimy pokazać 100%,” powiedział torzsi. „Oni karzą każdy, nawet najmniejszy błąd i nie możemy sobie pozwolić na powtórzenie chaosu, jaki mieliśmy na Train.

Francuska potęga prowadzona przez Dana “apEXa” Madesclaire’a zdobyła w ostatnich latach większość najważniejszych trofeów, a teraz MOUZ będzie musiało dać z siebie wszystko, aby przełamać swoją serię porażek.

Znaczenie meczu dla obu stron

Dla MOUZ to zwycięstwo to nie tylko krok w stronę finału, ale także sygnał rosnącej siły i pewności siebie zespołu. Dla molodoya ta porażka może oznaczać początek wielkiej drogi – młody AWPer już zdobył uznanie takich graczy jak torzsi.

Następny mecz: MOUZ vs Vitality – półfinał IEM Cologne 2025. Czy „myszy” w końcu przełamią swoją serię porażek z mistrzami, czy Vitality po raz kolejny udowodni, dlaczego jest najlepsze?

Jesteśmy społecznością fanów gry CS2 i miłośników skinów

Dołącz do nas na portalach społecznościowych

Dynamiczne bitwy z prawdziwymi graczami

Różne tryby walki: drużyna 2 na 2, tryb szalony, gdzie przegrany bierze wszystko! A także tryb dzielenia się, w którym każdy wygrywa!

Twoja wiadomość została wysłana.
Sprawdź swój e-mail, aby uzyskać informacje