MOUZ, FURIA’yı zorlu üç haritalık bir seride mağlup ederek IEM Cologne 2025 kupasına bir adım daha yaklaştı. Her şey Inferno’da çözüldü; takım 7-11 geriden gelmeyi başardı. Dorian “xertioN” Berman, belirleyici haritanın kahramanı oldu – Banana’daki agresif çıkışları oyunun gidişatını değiştirdi ve zafere giden yolu açtı.
Gerçekten çok zor bir maçtı. İnanılmaz bir mücadele verdiler,” dedi Ádám “torzsi” Torzsás karşılaşmanın ardından. “xertioN, Inferno’nun ikinci yarısında çok büyük bir etki yarattı. İhtiyacı olan flaşları aldı, Brollan ve ben de onu yardımcı ekipmanla destekledik, o da YEKINDAR’ı her fırsatta cezalandırdı.
Taktik değişiklikleri ve xertioN’un rolü
torzsi’nin de itiraf ettiği gibi, MOUZ maçın ortasında yaklaşımını değiştirdi. Başta takım Banana üzerinden oynamaktan kaçındı, ancak koç ekibi ve liderler xertioN’u “serbest bırakmaya” karar verdi:
Ona daha fazla özgürlük verdik – ve harika bir iş çıkardı. Inferno’da 7-11’den geri dönmek kolay değil ama o başardı ve biz de kontrolü yeniden ele aldık.
Mirage – konsantrasyon kaybı anı
Serinin ikinci haritası “fareler” için ciddi bir sınav oldu. Mirage’da MOUZ rahat göründü ve ivmesini kaybetti.
Biraz tembelleştik, yeterince iletişim yoktu ve ben şahsen kötü oynadım,” diye itiraf etti torzsi. “Maçı zaten kazandığımızı düşündüm ve bu bir hataydı. Mirage’da bu aşırı özgüvenin bedelini ödedik ama Inferno’da telafi ettik.

molodoy’a övgü dolu sözler
Maçtan sonra Macar AWPer, FURIA’nın 19 yaşındaki sniperi Danil “molodoy” Golubenko için özel övgüler sundu:
Bana tier-2 veya tier-3’te oynadığım zamanı hatırlatıyor. Kendi tarzı, kendi fikirleri var ve çok keskin. Parlak bir geleceği olduğunu düşünüyorum. Ona karşı oynamak bir zevkti – gerçek bir AWP düellosu yaşadık.
torzsi ile molodoy arasındaki mücadele maçın öne çıkan anlarından biriydi – iki AWPer sadece kritik düelloları kazanmakla kalmadı, aynı zamanda roundların kaderini değiştiren anlar yarattı. Taraftarlar, turnuvanın en heyecan verici sniper kapışmalarından birine tanıklık etti – uzun süre hatırlanacak bir düello.
Sırada – Vitality mücadelesi

Şimdi MOUZ, “fareler” için defalarca aşılamaz bir duvar olan Vitality ile yarı finalde karşı karşıya geliyor.
Yarın Vitality’yi yenmek için %100 oynamalıyız,” dedi torzsi. “Onlar en küçük hatayı bile cezalandırıyor, ve Train’de yaşadığımız kaosu tekrar edemeyiz.
Dan “apEX” Madesclaire liderliğindeki Fransız devi, son yıllarda en büyük kupaların çoğunu kazandı ve MOUZ artık mağlubiyet serisini kırmak için elinden gelenin en iyisini yapmak zorunda.
Maçın iki taraf için önemi
MOUZ için bu galibiyet sadece finale doğru atılmış bir adım değil, aynı zamanda takımın artan gücünün ve özgüveninin bir göstergesi. molodoy için ise bu mağlubiyet büyük bir yolculuğun başlangıcı olabilir – genç AWPer, torzsi gibi oyunculardan şimdiden övgüler aldı.
Sıradaki maç: MOUZ vs Vitality – IEM Cologne 2025 yarı finali. “Fareler” sonunda şampiyonlara karşı mağlubiyet serisini kırabilecek mi, yoksa Vitality bir kez daha neden en iyisi olduğunu kanıtlayacak mı?