Letonyalı rifler Mareks “YEKINDAR” Gaļinskis, HLTV Confirmed’ın son bölümünün ana konuğu oldu ve kariyerinin kilit anlarını anlattı — Liquid’de oyun içi lider olarak geçirdiği başarısız dönemden, FURIA ile ikinci baharını bulmasına kadar. Ayrıca genç AWPer molodoy hakkındaki düşüncelerini, Gabriel “FalleN” Toledo’nun yeteneklerini paylaştı ve tN1R’ı çevreleyen yüksek profilli transfer söylentilerini yorumladı.
Liquid’de Başarısız Kaptanlık

YEKINDAR, Liquid’de IGL olarak geçirdiği dönemin idealden uzak olduğunu, sorunun taktik vizyondan değil, liderlik vasıflarından kaynaklandığını itiraf etti:
Açıkçası, lider olarak berbattım. Kötü bir IGL olduğumu düşünmüyorum ve gelecekte o role dönmek istiyorum, ama o zamanlar kazanmayı o kadar çok isteyen genç biriydim ki duygularımı kontrol edemiyordum. oSee, Patsi, Rainwaker gibi genç oyuncularınız olduğunda onlara örnek olmanız gerekir — ben olamadım.
Letonyalı oyuncu, hızlı galibiyetler elde etme baskısı ve arzusunun sık sık duygusal patlamalara yol açtığını, bunun da takım atmosferine ve yeni gelen oyuncuların gelişimine zarar verdiğini vurguladı.
FURIA ile Yeniden Doğuş
Brezilya’ya taşınmak ve FURIA ile sözleşme imzalamak, YEKINDAR’ın kariyerinde bir dönüm noktası oldu. Yeni ortamın, oyun tarzının ve kadronun ona özgüvenini ve istikrarını yeniden kazanma şansı verdiğini belirtti. Mareks, genç Kazak AWPer Danil “molodoy” Golubenko’ya özellikle dikkat çekti:
Takıma “AWP’yi verin, herkesi öldüreceğim” diyerek gelmiyor. İlk önceliği takım arkadaşlarını desteklemek ve rakibin tepkisini yakalayacak doğru pozisyonları almak. Bu, genç bir AWPer için çok nadir görülen bir özellik.
Karşılaştırma yapmak için Liquid’deki Roland “ultimate” Tomkowiak ile yaşadığı deneyimi hatırlattı ve ultimate’in, takımın AWP oyuncusundan destekleyici bir rol üstlenmesini beklediği durumlarda bile inisiyatifi ele almaya çalıştığını söyledi.
FalleN — Hâlâ Bir Usta

Konuşulan bir diğer konu, Brezilyalı efsane Gabriel “FalleN” Toledo’nun formuydu. YEKINDAR hayranlığını gizlemedi:
1’e 3 veya 1’e 4 kazandığında her zaman sohbete “34 yaşında bu arada” yazıyorum. Antrenmanlarda yaptıkları bazen resmi maçlardakinden bile iyi.
Ona göre, FalleN’ın tecrübesi ve soğukkanlılığı FURIA’nın başarısında hâlâ kilit faktörler ve nişancılık yeteneği hâlâ en üst seviyede.
tN1R’ın Spirit’teki Sınavı
Andrey “tN1R” Tatarinovich’in HEROIC’ten Spirit’e geçerek Myroslav “zont1x” Plakhotia’nın yerini alacağı söylentilerini yorumlayan YEKINDAR, bu transferin zorlu bir sınav olacağını kabul etti:
Kendi takımında yıldız oyuncuydu, şimdi ise sh1ro ve donk’un zaten bulunduğu Spirit’e geliyor. Bu kolay değil — daha az oyun alanına sahip olmaya alışması gerekecek.
Ayrıca, tN1R’ın muhtemelen pozisyonlarının çoğunu koruyacağını, ancak takımın önceliklerinde ana kaynaklar ve silahların daha sık donk’a gideceğini açıkladı.
YEKINDAR’ın katıldığı bölüm samimi itiraflar ve analizlerle doluydu. Letonyalı oyuncu geçmişine açıkça değindi, FURIA ile yeniden doğuş deneyimini paylaştı ve yaklaşan transferler hakkında ilgi çekici görüşler sundu. Sohbet, en zor dönemlerden sonra bile yeni bir motivasyon bulmanın ve büyük oyunda yer edinmenin mümkün olduğunu hatırlattı.