Emil “Magisk” Reif, Astralis’teki yeni rolüne dair izlenimlerini, device ve HooXi ile iş birliğini paylaştığı ve ayrıca FISSURE Playground 2 için hedeflerinden bahsettiği bir röportaj verdi. Danimarkalı oyuncu, kulüple olan sözleşmesinin yalnızca yıl sonuna kadar geçerli olduğunu ve sonrasında geleceğinin hâlâ belirsiz olduğunu vurguladı.
ESKİ FORMAYA GERİ DÖNÜŞ
Magisk, Astralis’e geri dönmenin ona karışık duygular verdiğini kabul ediyor. Son kez takımın formasını 2021’de giymişti; o dönemde gla1ve, Xyp9x ve device ile birlikte bir hâkimiyet dönemi yaratmıştı. O zamandan beri Vitality’de oynadı, 2022 IEM Rio Major’ı kazandı ve ardından kariyerinin durakladığı Falcons’a geçti.
Garip ama aynı zamanda güzel bir his. Yıllar geçti, ama yeniden Danimarkalılarla oynamak hâlâ çok havalı. Bu takımla ilgili birçok sıcak anım var.
Astralis’in kadrosu artık tamamen farklı olsa da, takımın sembolizmi ve Danimarka kimliği onun için bu dönüşü özel kılıyor.
NEDEN ŞİMDİ?
Geri dönüşün nedeni stavn’ın sağlık sorunları nedeniyle verdiği geçici ara oldu. Astralis hızlıca bir yedek bulmak zorundaydı ve tercih, kendini kanıtlamış bir veteran üzerine oldu. Magisk için bu, Falcons’taki başarısız dönemden sonra formda kalmak için ideal bir fırsattı; orada zamanının çoğunu yedek kulübesinde geçirmişti.
Benim için formumu korumak ve aynı zamanda konfor alanımdan çıkmak için harika bir fırsat. Yeni rolleri denemek ve kendimi oyuncu olarak tazelemek istiyorum.
Böyle bir şans onun için dönüm noktası olabilir — sözleşme Aralık’ta bitse bile, 2026 sezonu öncesinde üst düzey kulüplere kendini gösterme zamanı kazanacak.
YENİ ROLLER VE ZORLUKLAR
Magisk, Astralis’te birçok yeni pozisyon öğrenmek zorunda olduğunu vurguladı. Özellikle T tarafında, daha önce alışık olmadığı rolleri oynuyor. Deneyimli oyuncu için bu, çok yönlülüğünü kanıtlama fırsatı, ancak uyum süreci anında gerçekleşmeyecek.
Uyum sağlayabileceğimi biliyorum. Bu bir gecede olmayacak, ama bu yeni rollerde en kısa sürede güven duymak için her gün çalışıyorum.
Son aylardaki istatistikleri (ortalama rating 0.96, yüksek trade yüzdesi — 89/100) onun temel yeteneklerini koruduğunu, yeni sisteme uyum sağlamak için kendini yeniden yapılandırması gerekse bile hazır olduğunu gösteriyor.

DEVICE İLE OYNAMAK VE HOOXI İLE YENİ DENEYİM
Magisk için en büyük artılardan biri Nicolai “device” Reedtz ile yeniden buluşmak oldu. Onunla birlikte Astralis formasıyla üç kez üst üste Major kazandı ve bu ikili CS tarihinin en başarılı ortaklıklarından biri olarak kabul ediliyor.
Eski Astralis’te çok yakındık. Yeniden birlikte oynamak güzel.
Bir diğer zorluk ise yeni kaptan HooXi ile tanışmaktı. Danimarkalı veteran, onu son derece motive ve kararlı bir lider olarak tanımlıyor: “Çok fazla fikri var, takımdan maksimumu almak istiyor. Şimdilik sadece artılar görüyorum.”
TURNAVAYA BAKIŞ
Astralis, FISSURE Playground 2’ye Virtus.pro karşısında aldığı galibiyetle başladı ve bu sayede grupta 0-2’ye düşmekten kaçındı. Magisk için bu, hemen olumlu bir izlenim bırakma fırsatıydı. Ana hedefin playoff’a ulaşmak olduğunu vurguluyor, çünkü orada “her şey olabilir.”
Onun kişisel planı, yeni pozisyonlar hakkında mümkün olduğunca çok bilgi toplamak, form tutmak ve kadronun güvenilir bir unsuru olmak. Takım içinse asıl zorluk, oyunlarını istikrara kavuşturmak ve yeniden kupa adayları arasına dönmek.
SONRA NE OLACAK?
Magisk açıkça söylüyor: Astralis ile sözleşmesi sadece yıl sonuna kadar geçerli ve şimdilik kalıp kalmayacağını bilmiyor. Her şey onun istikrarını gösterip gösteremeyeceğine ve kulübün onda uzun vadeli bir değer bulup bulamayacağına bağlı.
Şimdiden net olan bir şey var — Danimarkalı oyuncu kariyerini bitirmeyi planlamıyor. 27 yaşında hâlâ motivasyonu ve deneyimi var ve herhangi bir üst düzey takıma yardım edebilir. Astralis için onun geri dönüşü, zaten her şeyi kazanmış bir oyuncunun bilgeliğini ve karizmasını kullanma şansı.