English
English
Deutsch
Deutsch
French
French
Italian
Italian
Spanish
Spanish
Polish
Polish
Portuguese
Portuguese
Turkish
Turkish
Vietnamese
Vietnamese
简体
简体
繁体
繁体
Japanese
Japanese
Korean
Korean
Thai
Thai
Finland
Finland
Kazakh
Kazakh
Romanian
Romanian
Arabic
Arabic
Czech
Czech
Destek
tr
tr

ropz Özel Röportajı: “Arka arkaya kazanmak istiyoruz — bu, bu Major’ın en başından beri hedefimizdi”

Haberler
Ara 08
20 görünümler 5 dakikalık okuma

NAVI’ye karşı 2–0’lık baskın bir galibiyet alıp Vitality’ye play-off biletini kazandırdıktan sonra ropz bizimle oturup elit kadrolar arasında geçen yolculuğunu, FaZe’ye karşı oynamanın duygusal yönünü, takımın Inferno ve Train’deki taktik yaklaşımını ve önceki Major koşularıyla olan benzerlikleri konuştu. Ayrıca Vitality’nin mevcut formunu, en üst seviyede kalmanın zorluklarını ve üst üste Major şampiyonluğu kovalamasının arkasındaki motivasyonu açık yüreklilikle anlattı.

Katıldığın her takımda kupa kazandın. Sence nereye gidersen git başarıyı getirmenin temel nedeni ne?

Bence her takım çok farklıydı. mousesports’ta başlangıç iyi değildi — SK, fnatic ve VP’nin hâlâ güçlü olduğu bir dönemde kadro kendine yer bulmaya çalışıyordu. 2018’de kadro oturunca her şey “klik” etti. FaZe ve Vitality’de ise durum farklıydı — ben takıma hazır bir zamanda katıldım ve son parçaydım. Herkes kazanmak için en doğru pozisyonda, prime dönemindeydi. Kendim hakkında büyük konuşmayacağım ama insanlar benimle oynamaktan memnun. Takıma çok şey katıyorum — stratejik utility kullanımı, iyi bireysel form ve bazen de belirleyici etki.

daha fazla oku

FaZe’ye karşı BO1’de ne ters gitti? Neden adapte olmak zordu?

Biraz her şeyden oldu. Maça soğuk girdik. Best-of-one’lar acımasız — iki tabanca raundu çok şeyi belirliyor ve sonrasında force buy’ı da kaybettik. O noktadan sonra oyun gerçekten zorlaşıyor çünkü kaybedebileceğin raund sayısı sınırlı. Onların iyi fikirleri ve iyi execute’ları vardı, biz de belki bir adım geride kaldık. Spesifik tek bir şey değil — ihtiyacımız olan başlangıcı yakalayamadık.

Eski takım arkadaşlarına karşı oynamak nasıl hissettirdi? Duygusal mıydı?

Kesinlikle. Maçtan önce biraz konuşursun, duygular paylaşırsın, atmosferin nasıl yükseldiğini hissedersin. Ortam eğlenceli ama tabii ki duygular da işin içinde.

Inferno’da NAVI’ye karşı A’yı çok ağır stacklediniz. Bu tek seferlik bir fikir miydi yoksa genel oyun planınızın parçası mı?

Bugün ilginç bir planımız vardı — apEX’i pit’e koyduk. Fikir, “nicklerle” oynamaktı: Ben daha agresif oynayacağım, onlar ropz’un öldüğünü görüp site boş sanarak anında A’ya patlayacak — ama apEX orada bekliyor olacak. İki kez işe yaradı. Güzel bir plandı. Ama normalde sürekli yaptığımız bir şey değil.

daha fazla oku

Train’de senin için kilit raund hangisiydi?

Bence kilit, tabancayı aldıktan sonraki T tarafıydı. Raundlar yakındı — bazı clutch’ları onlar aldı ama force buy’dan sonra kontrolü ele geçirdiğimizi düşünüyorum. Sağlam defaultlarımız vardı ve raundları kapatabildiğimizden emin olduk. Eco’ya karşı 2v4 kaybettik, üzücüydü ama genel olarak T tarafı belirleyiciydi.

Bu Major’daki koşunuz Austin Major hikâyesine benziyor. Paralellik görüyor musun?

Hikâye açısından evet. Ama takımın içinde durum tamamen farklı. Austin Major’a inanılmaz bir baskıyla gelmiştik — altı kupa vardı, yedinciyi kazanmaya çalışıyorduk. Şimdi ise sadece arka arkaya kazanmak için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Uzun zamandır kimse bunu başaramadı.

Vitality’nin oturmuş sistemine entegre olmak ne kadar kolaydı?

Oldukça kolaydı. Takım zaten işliyordu ve benim gibi bir parçaya ihtiyacı vardı. Nereye oturduğumu bulduk ve süreç çok akıcı geçti — onlar benim gibi bir oyuncu arıyordu.

shox, yılın ilk yarısındaki kadar “durdurulamaz” olmamanızın sebeplerinden birinin kişisel form olduğunu söyledi. Sence Major öncesi ana faktör neydi?

İlk sezona göre biraz daha kötü oynuyoruz, hepsi bu. Spesifik bir şey yok — her zaman bir karışım. Bireysel form biraz daha zayıf, kararlar biraz daha kötü, strateji biraz daha eksik. Ayrıca diğer takımlar da daha iyi oynuyor.

apEX, arka arkaya Major kazanmanın çok şey ifade edeceğini söyledi. “Legacy” senin için de büyük motivasyon mu?

Kesinlikle. Arka arkaya kazanmak istiyoruz — bu Major’ın en başından beri hedefimiz buydu. Uzun zamandır kimse bunu yapamadı.

daha fazla oku

Sezonun başında denedikten sonra Ancient oynamayı tamamen bıraktınız mı?

Bence bu sezon Ancient’e dokunmayacağız. Belki gelecek yıl. Biraz denediğimiz bir şeydi — çalışsa harika olurdu; çalışmasa bile denemeye değdi. FuRia maçına özel hazırlanmış değildi — yılın başındaki galibiyet serisi sırasında zaten planlamıştık.

SkinClub Pick’em

Stage 3 için SkinClub Pick’em artık yayında ve taraftarlara hangi takımların tur atlayacağını, kimlerin sürpriz upset’ler yapabileceğini ve hangi favorilerin erken elenebileceğini tahmin etme şansı veriyor. Eşleşmeleri analiz et, içgüdülerine güven ve büyük ödülü kazanma şansı için kendi Pick’em’ini kilitle.

Tahminini yapma zamanı geldi

Dragon Lore ve diğer harika ödülleri kazanma şansını yakalayın

Biz CS2 oyunu hayranları ve skin severlerden oluşan bir topluluğuz

Sosyal ağlarda bize katılın

Mektubunuz gönderildi.
Bilgi için lütfen e-postanızı kontrol edin