English
English
Deutsch
Deutsch
French
French
Italian
Italian
Spanish
Spanish
Polish
Polish
Portuguese
Portuguese
Turkish
Turkish
Vietnamese
Vietnamese
简体
简体
繁体
繁体
Japanese
Japanese
Korean
Korean
Thai
Thai
Finland
Finland
Kazakh
Kazakh
Romanian
Romanian
Arabic
Arabic
Czech
Czech

Interviu exclusiv cu Devilwalk: „Nu voi exclude niciodată FaZe”

Știri
Dec 04
10 vizualizări 6 minute de citire

Dublul campion de Major Jonatan „Devilwalk” Lundberg s-a întors la masa analiștilor pentru al doilea său Major, oferind perspective unice asupra ecosistemului CS2 de acum. În acest interviu exclusiv, el reflectează la diferențele dintre Antwerp și Budapesta, explică ce nu funcționează în sistemul VRS, vorbește despre burnout după zece ani de coaching, descompune ce definește cu adevărat echipele de campioni și evaluează șansele reale ale FaZe de a câștiga StarLadder Budapest Major 2025.

Lucrezi la al doilea Major al tău ca analist. Care este cea mai mare diferență față de experiența ta anterioară la Antwerp?

Cea mai mare diferență este că pentru PGL Antwerp am avut doar o zi de preaviz. Am primit pur și simplu mesajul că au nevoie de cineva în plus pentru rotația de la masa analiștilor și am mers acolo. De data asta am avut mult mai mult timp de pregătire și de familiarizare cu toate echipele. Asta e diferența principală.

Ca fost antrenor și jucător, ai concurat într-un calendar mult mai lejer. Ce părere ai despre sistemul actual?

vezi mai mult

Are și părți bune, și părți rele. Calendarul e foarte încărcat, dar cu sistemul VRS nu mai depinzi de participarea la fiecare eveniment. Pentru multe echipe de top e mai bine, pentru că pot să aleagă, să planifice și să-și gestioneze anul mai flexibil. Îmi place și renașterea scenei locale — se întâmplă mai multe LAN-uri locale pentru că echipele pot câștiga puncte acolo, iar echipele tinere primesc experiență LAN valoroasă. Dar sistemul încă are defecte și nu e perfect.

Dacă ai putea schimba ceva în sistemul VRS actual, ce ai schimba?

O victorie pe LAN nu ar trebui să ofere atât de multe puncte pe cât oferă acum. În momentul de față, cineva poate avea zero puncte VRS și să sară brusc foarte sus după ce câștigă un LAN mic. Ar trebui să depindă mai mult de cine sunt adversarii tăi și de greutatea generală a evenimentului.

Te vezi revenind la coaching în viitor? Ce condiții ți-ar trebui?

Cu siguranță nu închid ușa. Încă îmi place coachingul, dar aveam nevoie de o pauză. Am antrenat cam zece ani la rând și e greu să-ți echilibrezi viața privată în acest timp. E ușor să ajungi la burnout când faci asta atât de mult timp. Trebuie să mă refac și să mă asigur că sunt în cea mai bună stare mentală și fizică posibilă înainte să iau în calcul o revenire. Nu am cerințe speciale pentru o echipă — e mai mult despre mine, să fiu în locul potrivit, pentru că atunci știu că voi face o treabă grozavă.

vezi mai mult

Ai câștigat două Majors, atât ca jucător, cât și ca antrenor. Care e o calitate a echipelor campioane pe care spectatorii o trec adesea cu vederea?

Chimia de echipă și echilibrul de personalități. Nu poți avea cinci jucători care toți ocupă mult spațiu. Ai nevoie de un amestec de personalități care se echilibrează reciproc, astfel încât toți să se simtă confortabil. E incredibil de important și oamenii îl subestimează des. Călătorești peste 200 de zile pe an cu echipa — dacă nu vă înțelegeți sau dacă ascundeți problemele sub preș, nici o echipă nu rezistă. E esențial să rezolvi problemele și să te simți confortabil alături de ceilalți.

Ce părere ai despre noua regulă StarLadder prin care echipele eliminate trebuie să meargă imediat în zona de semnături?

Cred că e important să vedem cât de mult înseamnă pentru jucători, câtă muncă depun și ce emoții simt când sunt eliminați. Poate există o cale mai bună de a face asta, dar tot cred că e valoros pentru spectatori și pentru scenă.

FaZe a avut un comeback incredibil pe Inferno împotriva NiP și a arătat puternic. Pot câștiga acest Major?

FaZe e FaZe. Logic ai spune nu, dar cumva ei reușesc mereu aceste victorii magice în cele mai nebune situații. Sunt constant în poziții pierdute și totuși reușesc să revină. Nu îi poți exclude niciodată. Cred că e extrem de puțin probabil să câștige, dar eu nu voi exclude niciodată FaZe.

vezi mai mult

Care echipă te-a surprins cel mai mult la acest Major până acum și de ce?

PARIVISION m-a surprins cel mai mult. Știam că sunt buni, dar felul în care au jucat și cum au revenit mental în anumite meciuri m-a impresionat. Joacă cu patru rookies, iar atât Jame, cât și Dastan au făcut o treabă incredibilă ducându-i la acest nivel. Chiar dacă pierd toate meciurile rămase, au arătat că pot concura la un nivel mult mai ridicat decât înainte.

Într-un interviu ieri, Dastan a spus că nucleul PARIVISION trebuie să se antreneze împreună aproximativ trei ani ca să câștige un Major. Cât crezi că va dura?

Da, cred că pot cu siguranță să reușească. Au potențial, iar totul depinde de cum vor cultiva aceste talente mai departe. Au tot ce ți-ai dori de la jucători tineri: un lider în joc excelent și un antrenor excelent care le poate facilita cunoștințele de care au nevoie. Au absolut posibilitatea să ajungă la acel nivel dacă muncesc foarte mult. Aș spune tot trei ani.

La ce jucători ar trebui spectatorii să fie atenți în mod special în acest eveniment? Cine are potențialul să depășească așteptările?

xiELO e unul, xKacpersky e altul. Amândoi au fost incredibil de clutch pentru echipele lor. xKacpersky are acel factor de star care nu apare des. xiELO e subapreciat — face multikill în 37% din rundele pe care le joacă, ceea ce e absolut nebunie. Ar putea foarte ușor să devină un jucător-star în viitor.

vezi mai mult

Open qualifiers obișnuiau să creeze mai mult potențial de surprize. Ce părere ai despre faptul că au fost eliminate?

Înțeleg într-o anumită măsură, fiindcă au existat multe probleme, inclusiv acuzații de cheating. Calificările online sunt medii dificile. Dar cred și că sistemul actual nu e ideal. Aș prefera să existe un eveniment RMR separat, care să ducă spre Major. Acum Stage 1 pare un RMR rebranduit jucat chiar în interiorul Majorului. Eu aș prefera ca RMR să fie RMR — și apoi să trecem la Major.

E timpul să-ți faci predicția

Și câștigă șansa de a obține Dragon Lore și multe alte premii tari

Suntem o comunitate de fani pasionați de CS2 și iubitori de skin-uri

Alătură-ne pe rețelele sociale

Dynamic battles with real players

Different battle modes: team 2 on 2, crazy mode when the loser takes everything! And also a sharing mode in which everyone wins!

Mesajul tău a fost trimis.
Vă rugăm să vă verificați email-ul pentru mai multe informații