Efsanevi FaZe Clan kaptanı Finn “karrigan” Andersen, bu yıl haziran ayında gerçekleşen Austin turnuvası sırasında Skin.Club’a büyük bir röportaj verdi. Danimarkalı IGL, ABD hakkındaki izlenimlerini paylaştı, s1mple ile çalışmaktan bahsetti, onu broky ile karşılaştırdı, FaZe’in geri dönüş fenomenini açıkladı ve hatta favori ekipmanını açıkladı.
Austin’de atmosfer
“Austin çok güzel bir şehir, burada Dallas veya Frisco’ya kıyasla çok daha fazla yaşam var. Tek gerçek dezavantajı sıcak. Klima resmen hayatımı kurtarıyor,” diye itiraf etti karrigan.
Ayrıca dostane atmosferi ve arenadaki taraftar desteğini de vurguladı:
“Arenalar için oynuyorum. Bu sefer sadece anın tadını çıkardım ve seyircinin inanılmaz desteğini hissettim.”
s1mple ile uyum ve broky’nin dönüşü
Karrigan, Major için kadroya katılan s1mple ile kısa süreli işbirliğini yorumladı:
“Kimyamızı çok hızlı kurduk. Grup aşamasında inanılmaz maçlar çıkardı. Evet, arena onun için daha zordu ama genel olarak bu kadar kısa sürede beklenenden çok daha iyi işledi.”
FaZe kaptanı, dilin bir sorun olmadığını vurguladı:
“İletişimi üst düzeydeydi, sadece yeni calloutlara alışmak biraz zaman aldı.”

Ayrıca aktif kadroya dönen broky’den de bahsetti:
“2022–2023’te inanılmaz derecede güçlüydü ve s1mple ile bazı benzerlikleri var. Ancak Sasha’nın zamanlamaları ve rakiplerin hareketlerini okuma konusunda özel bir yeteneği var.”
FaZe’in stili ve geri dönüş faktörü
FaZe lideri oyun vizyonunu paylaştı:
“Maç iyi gitmediğinde bile her zaman kazanmanın bir yolunu buluyoruz. Bu bizim mentalitemiz. Kritik anlarda riskli çağrılar yapmaktan korkmam ve işte bu bize maçlara geri dönmemizde yardımcı oluyor.”
Takım hazırlığının her zaman FaZe’in kendi oyun tarzına odaklanmak ile rakibe uyum sağlamak arasında dengelendiğini, ancak en önemli kısmın kendi sistemlerine inanmaları olduğunu vurguladı.
Gelecek, uzun kariyer ve Asya sahnesi
Gelecek hakkında konuşan karrigan şunları kabul etti:
“Emekli olduğumda birkaç aylık bir molaya ihtiyacım olacak. Belki bir gün koçluğu denerim ama bu oyunun dışındaki hayata bağlı.”
Ayrıca sahnenin “dinozorlarından” biri olduğunu da itiraf etti:
“35 yaşındayım, 20 yılı aşkın süredir profesyonel olarak oynuyorum. Ama hâlâ bu oyunu seviyorum. Bana hayatımda bir amaç verdi.”

Asya Counter-Strike’ı hakkında konuşurken karrigan, The Mongolz’u övdü:
“Temelleri çok sağlam. Finallere ulaşmayı sonuna kadar hak ediyorlar ve Asya’nın en üst seviyede rekabet edebileceğini kanıtlıyorlar.”
Ayrıca özellikle makazze olmak üzere NaVi Junior’un genç oyuncularının ilerlemesine de dikkat çekti.
Skinler ve ekipman
Röportajı sonlandırırken FaZe efsanesi CS2 tercihlerini paylaştı:
“Tüm kariyerim için tek bir bıçak seçmek zorunda kalsaydım, bu Butterfly Ruby olurdu. Mükemmel.”
Mevcut ekipmanı şunları içeriyor: M9 Marble Fade, M4A4 Asiimov, AWP Lightning Strike, Glock Fade ve M4A1-S Printstream. Ayrıca bir Karambit Slaughter ve Butterfly Ruby’ye de sahip, turnuvalar sırasında zaman zaman bunlar arasında geçiş yapıyor.
Skinlere yatırım hakkında sorulduğunda şunları söyledi:
“Onları para kazanmak için almıyorum. Benim için bu yeni kıyafet almak gibi — oyunda kendimi taze hissetmek için. Ama yine de, iyi bir yatırım oldukları ortaya çıktı.”
Sonuç
Skin.Club için yapılan röportaj, karrigan’ı sahnenin gerçek bir lideri olarak gösterdi — geniş deneyime, oyuna olan tutkuya ve her türlü değişime uyum sağlama becerisine sahip. s1mple ile olan uyumu, FaZe’in geri dönüş mentalitesi ve kariyerinin geleceği hakkındaki sözleri, onun Counter-Strike tarihindeki en etkili IGL’lerden biri olma statüsünü bir kez daha doğruluyor.
Skin.Club için yapılan karrigan röportajının tam videosu aşağıda izlenebilir; burada Danimarkalı FaZe kaptanı Austin turnuvası, takım kimyası ve favori skinleri hakkında daha fazlasını paylaşıyor.