English
English
Deutsch
Deutsch
French
French
Italian
Italian
Spanish
Spanish
Polish
Polish
Portuguese
Portuguese
Turkish
Turkish
Destek
tr
tr

FaZe Clan skandalın ortasında: CEO Thomas “Temperrr” Oliveira pedofili ile suçlandı ve görevden ayrıldı

Haberler
Eyl 16
14 görünümler 4 dakikalık okuma

Espor dünyası büyük bir skandalla sarsıldı: FaZe Clan’ın kurucu ortağı ve CEO’su Thomas “Temperrr” Oliveira pedofili ile suçlandı. İddialar, eski FaZe içerik üreticisi Rain’den geldi (Norveçli profesyonel CS2 oyuncusuyla karıştırılmamalı). Rain, Oliveira’nın reşit olmayan kızlarla cinsel ilişki yaşadığını kamuoyuna açıkladı.

Suçlayanın pozisyonu (Rain)

Rain, birkaç yıl önce Temperrr’dan “iki 16 yaşındaki kızla üçlü ilişki” hakkında bir hikâye duyduğunu iddia ediyor. Ona göre, Thomas’a olan kişisel bağlılığı nedeniyle uzun süre sessiz kaldı, ancak şimdi gerçeği söylemeye karar verdi.

Ben kendi isteğimle ayrıldım. Kimse beni kovmadı. Ayrıldım çünkü işin içinde lanet bir pedofil vardı. Bu son damlaydı. Yıllardır biliyordum ama yakın ilişkimiz yüzünden konuşmadım dedi Rain.

Ayrıca, Temperrr’ın FaZe yönetiminde bulunmasının, organizasyondan ayrılmasının ana nedeni olduğunu vurguladı. Rain, bir yıl önce bu hikâyeyi diğer FaZe üyeleri — Banks, Apex ve eski CEO Lee Trink — ile paylaştığını da ekledi.

Şüpheli eski tweetler

Oliveira’nın 2012 yılındaki (19 yaşındayken) eski Twitter paylaşımları internette yeniden ortaya çıktı. Bu paylaşımlarda Temperrr, pedofili hakkında şaka yapıyor ve hatta “im just a rapist” yazıyordu. Bu gönderiler şüpheleri daha da artırdı ve FaZe’in itibarına ağır bir darbe indirdi.

Sanığın pozisyonu (Temperrr)

Thomas “Temperrr” Oliveira suçlamaları kesin bir dille reddetti. Bir video açıklaması ve bir dizi tweet yayınladı:

17 yaşında olduğu ortaya çıkan bir kızla mesajlaştım. Ama onu New York’taki, minimum yaş sınırı 21 olan bir gece kulübünde tanıdım. Daha büyük olduğunu iddia etti ve gerçeği ancak sonradan öğrendim.

Temperrr, Rain tarafından iftiraya ve şantaja uğradığını, onun bu bilgiyi açıklamakla tehdit ettiğini öne sürdü.

FaZe Clan’ın yanıtı

Hikâye kamuoyuna yansıyınca FaZe Clan, Oliveira’yı yönetimden alma kararı verdi. Oliveira’nın organizasyonun CEO’luk görevinden istifa ettiği resmen doğrulandı. Şu anda FaZe ayrıntılı bir açıklama yapmadı, ancak durum şimdiden büyük bir marka krizine dönüştü.

Topluluk tepkisi

Skandal topluluğu ikiye böldü.

Bazı hayranlar ve meslektaşlar, Rain’in suçlamalarının doğruluğunu sorguladı. Birkaç kişi, gece kulüplerindeki durumların muğlak olabileceğini vurguladı:

Birini, 21+ kulüpte tanıştığı ve kendini reşitmiş gibi gösteren bir kız yüzünden pedofil olarak etiketlemek sorumsuzluktur diye yazdı Solo.

Diğerleri ise Temperrr’i sert bir şekilde eleştirerek, koşullar ne olursa olsun kızın yaşını kontrol etmesi gerektiğini söyledi:

Yaklaşık 30 yaşındasın ve sahip olduğun çevrimiçi görünürlükle yaşı sormak zorundasın. Bu senin hatan dedi Haris.

Suçlamalar Rain’e de yöneldi: kullanıcılar, onun geçmişte tecavüzle ilgili şaka yaptığı eski tweetlerini buldu ve davranışını “iğrenç” olarak nitelendirdi. Tony Hitz şu yorumu yaptı:

FaZe Rain istediğini söyleyebilir, ama kendi paylaşımları daha da tiksindirici.

Böylece durum karşılıklı suçlamalara dönüştü ve her iki tarafın da güvenilirliği ciddi şekilde zedelendi.

FaZe Clan’ın önceki skandalları

FaZe ilk kez bir skandalın merkezinde değil. Sadece bir buçuk ay önce, diğer bir kurucu ortak — Banks — MLG ile ilgili bir kripto para skandalının ardından organizasyondan ayrıldı.

Ne oldu?

2025’in başlarında Banks ve birkaç FaZe üyesi, değeri 3 milyon dolardan 200 milyon doların üzerine çıkan MLG’yi aktif olarak tanıttı. Ancak ani bir zirveden sonra kripto paranın fiyatı çöktü, yatırımcılar ağır kayıplar yaşadı ve Banks manipülasyonla suçlandı.

Kendisini, kimseyi kandırma niyetinde olmadığını söyleyerek savundu, ancak FaZe’in itibarı zaten zarar görmüştü. Sonuç olarak, Banks organizasyondan resmen ayrıldığını açıkladı.

Olası sonuçlar

Arka arkaya iki büyük skandal — kripto para tartışması ve mevcut pedofili suçlamaları — FaZe Clan’ın geleceğini tehlikeye sokuyor. Uzun süredir esporun sembolü olarak görülen organizasyon artık hem hayranlarının hem de ortaklarının güvenini kaybedebilir.

Temperrr’e yönelik suçlamalar doğrulanırsa, FaZe sadece bir itibar kriziyle değil, aynı zamanda yasal sonuçlarla da karşı karşıya kalabilir.

Biz CS2 oyunu hayranları ve skin severlerden oluşan bir topluluğuz

Sosyal ağlarda bize katılın

Burada sadece en iyi CS2 kasaları var

Skin.Club'da her zevke uygun kasaları ve topluluk tarafından oluşturulan özel kasa bölümünü bulabilirsiniz

Mektubunuz gönderildi.
Bilgi için lütfen e-postanızı kontrol edin