Beklenmedik bir haber Ukrayna CS2 sahnesini sarstı: Passion UA, büyük bir turnuva elemelerinin tam ortasında kadrosunda önemli değişiklikler yaptı. Böyle hamleler, mevcut maçların önemi ve takımın 2025’teki istikrarlı sonuçları göz önüne alındığında mantıksız görünüyor.
Kupalar ve istikrarlı ilerleme
Passion UA her ne kadar ağırlıklı olarak tier-2 ve tier-3 seviyelerinde oynasa da 2025 yılına oldukça iyi başladı. Takım, birkaç dikkat çekici sonuç elde etti:
- Galaxy Battle 2025 // 1. Aşama — 1.lik
- Rainbet Cup — 2.lik
- YaLLa Compass Spring 2025 — 2.lik
- Glitched Masters 2025 — 1.lik
Bu galibiyetler ve final görünümleri, takımın istikrarlı gelişimini ve gelecekteki büyüme potansiyelini doğruladı.
Yolun ortasında radikal bir hamle
Bugün Passion UA, mevcut kadrosunu resmen dağıttı: Kvem, jackasmo ve DemQQ yedeğe çekilirken Volodymyr “Woro2k” Veletniuk ve Oleksii “Topa” Topchiienko takımdan ayrıldı. HLTV’ye göre, hem Woro2k hem de Topa Passion UA ile yollarını kalıcı olarak ayırdı ve artık serbest oyuncu.
Organizasyon şu açıklamayı yaptı:
“Mevcut kadro ile iş birliğimizi sonlandırıyoruz ve her bir oyuncuya, yolculuk, adanmışlık ve taraftarlarımıza yaşattıkları anlar için teşekkür ediyoruz!”

Bu kararı özellikle şok edici kılan şey, StarLadder StarSeries Fall 2025 elemelerindeki NiP maçı günü alınmış olması. Bu, Passion UA’nın prestijli turnuvada yer almak için mücadele etme şansını kaybettiği anlamına geliyor.
Aynı zamanda T.c ve Munstur, organizasyonda kalmaya devam ederek sırasıyla baş antrenör ve yardımcı antrenör görevlerini sürdürüyor.
Oyuncu ve uzman tepkileri
Tanınmış koç Mikhail “kane” Blagin şöyle yorum yaptı:
“Böylesi kadro değişiklikleri, elemelerin ortasında ve NiP ile maç gününde… Turnuva bitene kadar neden beklemediklerini anlamıyorum. Bilmediğimiz bir şey olmalı.”
Eski takım üyesi DemQQ ayrıntılı bir paylaşım yaptı:
“Sıfırlama zamanı. Bu dönemi kendime ayıracağım çünkü Major’a kadar kimse kadro değişikliği yapmayacak. Transfer dönemi açıldığında ise ciddi şekilde düşünmeye başlayacağım. Her halükârda şimdiden yeni bir yuva arıyorum. Takım arkadaşlarıma — yoğun çalışmalarına rağmen beklentileri karşılayamayan — teşekkür ediyorum. Ve Passion UA’ya bize her fırsatı, hatta biraz fazlasını sunduğu için teşekkür ediyorum. Yeni hikâyelerinde onlara bol şans.
Sizlere veda etmiyorum — yayın yapmaya devam etmeyi planlıyorum ancak yeni bir format başlatmak istiyorum. Saat 14:00’ten itibaren yayın yapmayı deneyeceğim. Herkese teşekkürler.”

Hikâyenin beklenmedik sonu
Passion UA’nın kararı, zamanlama ve koşullar göz önüne alındığında en azından garip görünüyor. Büyük bir turnuva elemelerinin ortasında kadroyu dağıtmak kaçınılmaz olarak soruları beraberinde getiriyor. Belki de böyle radikal bir adımı gerektiren iç çatışmalar veya yanlış anlaşılmalar yaşanmıştır. Ancak hem taraftarlar hem de analistler için bu, muhtemelen organizasyonun itibarında iz bırakacak bir sürpriz oldu.