English
English
Deutsch
Deutsch
French
French
Italian
Italian
Spanish
Spanish
Polish
Polish
Portuguese
Portuguese
Turkish
Turkish
tr
tr

Jacob “Pimp” Winneche, CS2 molalar sistemi için değişiklikler öneriyor

Haberler
Ağu 11
4 görünümler 3 dakikalık okuma

Eski profesyonel oyuncu ve analist Jacob “Pimp” Winneche, Counter-Strike 2’deki mevcut mola formatının “eskimiş” olduğunu ve teknik molaların takımlara yeterince avantaj sağlamadığını düşünüyor. X’te paylaştığı bir gönderide, topluluğu olası değişiklikleri tartışmaya davet etti.

Mevcut mola sistemi

Şu anda CS2’de her takımın maç başına üç taktik mola hakkı bulunuyor. Bu sistem CS:GO döneminden beri uygulanıyor, ancak MR15 (30 raund) formatından MR12’ye (24 raund) geçişten sonra mola sayısı dörtten üçe düşürüldü. Mola sırasında, yalnızca bir takım molayı çağırmış olsa bile, her iki takımın da iletişim kurmasına ve strateji tartışmasına izin veriliyor.

Pimp’in önerisi

Winneche iki olası değişiklik sundu:

• Yalnızca molayı çağıran takımın, mola sırasında konuşmasına izin verilir. Ona göre bu, molaları daha etkili hale getirecek ve stratejik derinlik katacaktır, çünkü yalnızca bir taraf mola sırasında uyum sağlayabilecektir.
  • Normal sürede takım başına mola sayısını ikiye düşürmek. Bu, tabanca raundlarının ve ilk satın alma raundlarının genellikle önceden planlandığı göz önünde bulundurulduğunda, maç başına toplam dört mola anlamına gelir.

Pimp, ilk seçeneği tercih ettiğini, çünkü bunun ekstra bir heyecan katabileceğini ve molanın zamanlamasına bağlı olarak bir maçın gidişatını potansiyel olarak değiştirebileceğini söyledi.

Topluluk tepkisi

Sahnedeki önemli isimler farklı görüşler dile getirdi:

Graham Pitt:

“MR15’ten MR12’ye geçişle zaten 4’ten 3 molaya indik. Daha fazla azaltmak için bir neden görmüyorum. Ancak yalnızca molayı çağıran takımın konuşabilmesi fikrine tamamen katılıyorum.”

kuben:

“Her iki fikri de beğendim, ancak ilkine daha fazla yöneliyorum. Sence ikinci takımın iletişimi tamamen mi engellenmeli, yoksa oyuncular koçun yardımı olmadan konuşabilir mi?”

luzjepo:

“İlk önerinizde, ikinci takımın, birinci takımın molası bittikten hemen sonra, aynı rauntta mola çağırarak bunu bir nevi ‘karşılamak’ mümkün olmalı mı? Fikir hoşuma gidiyor, ancak profesyonel oyun dışında uygulanması mümkün değil, ki bence bu kötü.”

Böyle değişiklikler takımları nasıl etkileyebilir

Sadece bir takımın mola sırasında konuşabilmesi, turnuvalarda molaların kullanım şeklini önemli ölçüde değiştirebilir. Zamanlama daha taktiksel hale gelir ve her mola daha değerli olur.

Koçlar, oyunun momentumunu değiştirmek için daha güçlü bir araca sahip olurken, rakiplerin uyum sağlama fırsatları azalır. Mola sayısı azaltılırsa, takımlar molaları daha dikkatli planlamak ve onları kritik anlara saklamak zorunda kalır, bu da son raundlarda daha riskli ve agresif bir oyuna yol açabilir.

Biz CS2 oyunu hayranları ve skin severlerden oluşan bir topluluğuz

Sosyal ağlarda bize katılın

Mektubunuz gönderildi.
Bilgi için lütfen e-postanızı kontrol edin