Budapeşte Major’daki güçlü performansının ardından KSCERATO, FURIA’nın hazırlık sürecinden, İngilizce iletişime uyum sağlama zorluklarından, Nuke haritasındaki takım yapısından ve turnuva boyunca istikrarlı kalmak için gereken duygusal dengeden bahsetti. Ayrıca Brezilyalı rakiplerle karşılaşmanın zorluklarını, çekişmeli maçlarda küçük detayların önemini ve FURIA’nın bir sonraki aşamaya girerken sahip olduğu zihniyeti değerlendirdi.
Majora hazırlığınız nasıldı? Bootcamp yaptınız mı?
Zordu. Günümüzde bootcamp ve antrenmanlar zor geçiyor çünkü herkes antrenmanda çok özgüvenli oynuyor; bu yüzden bazen sinir bozucu olabiliyor ama böyle şeyler olur. Bizim en büyük sorunumuz buraya gelip her şeyi %100 birlikte yapabilmekti. Nasıl oynayacağımızı biliyoruz — sadece takım olarak tamamen odaklanmamız gerekiyordu.
Bu maça girerken duygusal durumun nasıldı? Daha mı özgüvenliydin, yoksa biraz tükenmiş miydin?
Hiç tükenmiş değildim çünkü kız arkadaşımla ve köpeğimle seyahat ediyorum, annem ve kardeşim de yarın geliyor. Bu ortamda kendimi asla tükenmiş hissetmiyorum.
daha fazla oku
Oyun sizin için çok kolay görünüyordu. Sence Nuke’ta ne oldu?
Bence bize dışarıda, A patlamalarında veya bizim AK’lerimiz varken dumanın arkasında durarak çok fazla “bedava kill” verdiler. Oyun planımız iyiydi ve her şey yolunda gitti çünkü gerçekten çok iyi durumdaydık.
Haritanın Nuke olacağını bekliyor muydunuz?
Her şeyi kontrol ettik çünkü onlara karşı daha önce zorlu bir maç oynamıştık, bu yüzden Falcons’ın ne seçeceğini tahmin etmek zordu. Üç harita olabileceğini biliyorduk — Inferno, Nuke ve muhtemelen Dust2 veya Train. Bu yüzden hislerimize göre hareket ettik. “Nuke oynayalım” dedik, ama onların seçimi bizi şaşırttı.
Stage 2’nin başında NAVI’yi izledin mi? Başta çok baskındılar ama şimdi biraz sallantıda görünüyorlar. Ne oldu?
Hiçbir fikrim yok açıkçası. Antrenman yapmaya veya yeni şeyler denemeye zaman bulamadan bu kadar çok maç oynamak çok zor. Elinizde olanları tekrar etmek zorunda kalıyorsunuz. Zor bir durum ama bence toparlanacaklar.
Bir sonraki rakibiniz Imperial. Onlarla oynamak hakkında ne söyleyebilirsin?
Bu harita bizim de en iyi haritamız. Birçok güçlü haritamız var. Dünyadaki herhangi bir takımı yenebileceğimize inanıyorum.
Başka bir Brezilya takımına karşı oynamak duygusal olarak daha mı zor?
Orada çocukluğumdan beri tanıdığım chelo gibi birçok arkadaşım var. Ama zaten birbirimizle o kadar çok karşılaştık ki benim için normal bir durum. Sadece odaklanmamız gerekiyor.
daha fazla oku
Major’dan önce büyük bir galibiyet seriniz vardı. Bunu sürdürmek için baskı hissettiniz mi?
Adım adım ilerlemeniz gerekiyor. Tayvan’daki gibi veya bu turnuvada, seri hiçbir şey ifade etmiyor. Herkes herkesi yenebilir. Bir eco round veya tek bir silah bile fark yaratabilir. Bu maçları küçük detaylar kazandırır.
Bu takımı başarılı kılan şey nedir? Diğer takımlar yaklaşımınızı kopyalayabilir mi?
Bilmiyorum. Zor çünkü İngilizce iletişime geçtik. Buna uyum sağlamak kolay değildi ama şu anda çok iyi yönetiyoruz. Bu sadece zaman meselesi.
YEKINDAR ve molodoy şu anda takıma tamamen uyum sağladı mı?
Birbirimize tamamen uyum sağlıyoruz. Hızlıca arkadaş olduk, birbirimizi anlıyoruz, çok konuşuyoruz. Temelde bir aileyiz.
FalleN bir gün emekli olursa, onu IGL olarak kim değiştirebilir?
Kimse.
Bugün seyircinin önünde oynamak nasıldı?
Harikaydı. Daha fazla insan geldikçe ses daha da yükselecek. Rio Major’da oynadığım için buna alışkınım — orası tam bir cehennemdi. Bu yüzden bugün benim için çok keyifli; tanıdık yüzleri görmek güzel.
Playoff’a kalma maçında rakibiniz G2 olacak. Onlar hakkında ne söyleyebilirsin?
Onlara karşı antrenman yaptık. Bir saniyede çoklu kill alabilen birçok yıldız oyuncuya sahip gerçekten güçlü bir takım. Biz sadece elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız. Rakip seçmiyoruz — kendi oyunumuzu oynamamız gerekiyor.
daha fazla oku
Yarınki maçtan önce neyi değiştireceksiniz? Yoksa bugünkü performans yeterli miydi?
Elbette round kaybettirebilecek bazı detayları gözden geçireceğiz ama şimdi dinleneceğiz. Muhtemelen aynı haritayı tekrar oynayacağız, bu yüzden devam etmemiz gerekiyor.
SkinClub Pick’em
Stage 3 için SkinClub Pick’em artık yayında! Hayranlar hangi takımların ilerleyeceğini, sürpriz yapabilecek takımları ve erken elenme riski taşıyan favorileri tahmin edebilir. Eşleşmeleri değerlendirin, içgüdülerinize güvenin ve büyük ödülü kazanma şansı için kendi Pick’em’inizi gönderin.