După o înfrângere dură împotriva celor de la Fnatic și o victorie clară de reabilitare contra FlyQuest, Filip „Graviti” Branković de la 3DMAX s-a așezat la o discuție cu noi pentru un interviu exclusiv la StarLadder Budapest Major 2025. Ne-a explicat ce nu a mers pe partea de CT, a vorbit despre dificultățile echipei și revenirea rapidă, despre alegerea hărții Inferno și s-a destăinuit în legătură cu stilul său de leadership, burnout-ul și pregătirea dinaintea Major-ului.
Ce nu a funcționat în meciul împotriva Fnatic?
Am făcut prea multe greșeli individuale, iar meciul a scăpat de sub control foarte repede. Nu i-am omorât în momentele în care trebuia să îi omorâm. Și, ca să fiu sincer, nu au fost deloc slabi.
Au jucat foarte bine împotriva noastră, așa că cred că pur și simplu au fost echipa mai bună.
Partea voastră de T a fost bună, dar setup-urile de CT nu au mers. Ce anume a mers prost în apărare?
Nu știu exact. Trebuie să mai discutăm despre asta. Poate că am jucat prea agresiv acolo unde ar fi trebuit să jucăm default și prea pasiv acolo unde ar fi trebuit să fim agresivi.
vezi mai mult
Nici noi nu înțelegem încă sută la sută. O să lucrăm la asta — e deja a doua oară când avem aceeași problemă. Trebuie să vorbim cu toții împreună, ca echipă.
Mai devreme ați pierdut cu Fnatic, dar apoi i-ați spulberat pe FlyQuest. Ce s-a schimbat într-un timp atât de scurt?
Ca să fiu sincer: nimic. Doar am jucat mai bine. I-am omorât când trebuia să îi omorâm, iar ei nu au fost la fel de buni — spre deosebire de Fnatic.
Te-a surprins faptul că ambele echipe au acceptat să joace Inferno, noua voastră hartă puternică?
Nu, nu m-a surprins, pentru că Inferno este o hartă bună și pentru FlyQuest, și pentru Fnatic. Am jucat pracc-uri împotriva lor — chiar ne-au bătut — deci probabil de aceea au ales-o. Dar, sincer, nu am fost surprins. Eram pregătiți.

În ultimele trei luni, toți jucătorii voștri au avut ratinguri foarte apropiate — în jur de 1,01–1,02. Cine crezi că a făcut cel mai mare pas înainte?
Cred că jucătorul care a făcut cel mai mare pas înainte e exercise.
Dar cred și că poate fi chiar mai bun decât este acum. Dați-i puțin timp în plus și o să progreseze și mai mult.
Cum reușiți să vă resetați mental atât de repede după ce pierdeți primul meci al zilei?
Încercăm pur și simplu să rămânem normali. Dacă ești făcut praf după o singură înfrângere — e Major. Nu poți să tiltezi pentru un singur meci. Trebuie să te concentrezi pe tine. Desigur că eram nervoși, dar nu complet tilt. Știam că mai avem un meci de jucat azi.
vezi mai mult
Cum ți-ai descrie stilul de IGL?
Nu știu. Sunt tânăr, deci poate puțin agresiv. Joc foarte mult FACEIT, deci da — probabil sunt destul de agresiv. Nu îmi respect adversarii.
Există zvonuri că BO1-urile ar putea fi scoase de la următorul Major. Idee bună sau proastă?
Nu știu. BO1-urile fac parte din Major. Sigur, sunt riscante, dar sunt și fun, pentru că poți să-ți surprinzi adversarii — cum am făcut noi în 2024 la RMR-ul din Shanghai. Fără BO1 nu am fi putut face asta. Deci au și o parte bună.
Înainte de Major, pierduserăți ultimele cinci meciuri. Ce ați corectat înainte să ajungeți la Budapesta?
Mai întâi ne-am odihnit, pentru că eram chiar foarte obosiți. Am lucrat mult de acasă și ne-am pregătit intens pentru acest Major. Ne-am îmbunătățit hărțile, am adăugat strat-uri noi, trick-uri noi, smoke-uri noi pe care nu le-am arătat niciodată înainte. Atât.
Cum ați gestionat burnout-ul după ultimele două evenimente?
A fost greu. Cred că eram într-adevăr în burnout, ca să fiu sincer. Ce am făcut noi — trei drumuri în China, apoi Europa — era aproape imposibil de susținut. Nu am reușit să ținem pasul. Am dat greș la București și Chengdu pentru că pur și simplu a fost prea mult. Așa că ne-am odihnit bine, am lucrat de acasă, ne-am văzut familiile — și asta ne-a ajutat.
vezi mai mult
Skin.Club Pick’em — Câștigă un Dragon Lore în timpul Budapest Major
În paralel cu StarLadder Budapest Major 2025, Skin.Club organizează un Pick’em Challenge special în care fanii pot prezice rezultatele meciurilor, pot câștiga puncte, pot urca în nivel și pot debloca recompense exclusive.
Recompensele de nivel înalt includ skin-uri rare, mănuși — iar punctul culminant al evenimentului: șansa de a câștiga un AWP | Dragon Lore.