Fnatic’e karşı ağır bir yenilgi ve FlyQuest’e karşı güçlü bir telafi galibiyetinin ardından, 3DMAX’ten Filip “Graviti” Branković, StarLadder Budapest Major 2025’te bizimle özel bir röportaj için oturdu. CT tarafında nelerin işlemediğini anlattı, takımın yaşadığı zorlukları ve hızlı geri dönüşünü detaylandırdı, Inferno harita tercihinden bahsetti ve liderlik tarzı, burnout ve Major öncesi hazırlık süreci hakkında konuştu.
Fnatic maçında ne çalışmadı?
Çok fazla bireysel hata yaptık ve maç elimizden çok hızlı kaydı. Vurmamız gereken anlarda onları vuramadık. Ve dürüst olmak gerekirse, kötü de değillerdi.
Bize karşı gerçekten iyi oynadılar, bu yüzden bence sadece bizden daha iyiydiler.
T tarafınız iyiydi ama CT setup’ları işlemedi. Savunmada tam olarak ne ters gitti?
Tam olarak bilmiyorum. Bunu hâlâ konuşmamız gerekiyor. Belki default oynamamız gereken yerlerde fazla agresif oynadık ve agresif olmamız gereken yerlerde fazla pasif kaldık.
daha fazla oku
Henüz biz de tamamen anlamış değiliz. Bunun üzerinde çalışacağız — bu problemi ikinci kez yaşıyoruz. Takımca bir araya gelip konuşmamız gerekiyor.
Daha önce Fnatic’e karşı kaybettiniz ama sonra FlyQuest’i ezdiniz. Bu kadar kısa sürede ne değişti?
Dürüst olmak gerekirse: hiçbir şey. Sadece biz daha iyiydik. Vurmamız gereken anlarda vurduk ve onlar Fnatic kadar iyi değillerdi.
İki takımın da yeni güçlü haritanız Inferno’yu kabul etmesine şaşırdın mı?
Hayır, şaşırmadım, çünkü Inferno hem FlyQuest hem de Fnatic için de iyi bir harita. Onlarla prac maçları oynadık — hatta bizi yendiler bile — o yüzden belki de bu nedenle seçtiler. Ama dürüst olayım, hiç şaşırmadım. Hazırdık.

Son üç ayda tüm oyuncularınız çok benzer rating’lere sahipti — yaklaşık 1,01–1,02 civarı. Sence en çok kim seviye atladı?
Bence en çok seviye atlayan oyuncu exercise.
Ama şu ankinden bile daha iyi olabilir diye düşünüyorum. Ona biraz daha zaman verin, daha da gelişecek.
Günün ilk maçını kaybettikten sonra mental olarak bu kadar hızlı nasıl reset atıyorsunuz?
Sadece normal kalmaya çalışıyoruz. Eğer tek bir yenilgiden sonra yıkılıyorsan… bu bir Major. Tek bir maç yüzünden tilt olamazsın. Kendine odaklanman gerekiyor. Tabii ki sinirlendik ama tamamen tilt olmadık. Bugün oynayacağımız başka bir maç daha olduğunu biliyorduk.
IGL tarzını nasıl tarif edersin?
Bilmiyorum. Gencim, o yüzden belki biraz agresifim. Çok fazla FACEIT oynuyorum, o yüzden evet — biraz agresif sayılırım. Rakiplerime saygı duymuyorum.
daha fazla oku
Bir sonraki Major’da BO1’lerin kaldırılabileceğine dair söylentiler var. İyi mi kötü fikir mi?
Bilmiyorum. BO1’ler Major’ün bir parçası. Tabii ki riskli, ama aynı zamanda eğlenceli, çünkü rakiplerini şaşırtabiliyorsun — tıpkı 2024’te Şanghay’daki RMR’da yaptığımız gibi. BO1 olmasaydı bunu yapamazdık. Yani iyi bir tarafı kesinlikle var.
Major’dan önce son beş maçınızı kaybetmiştiniz. Budapeşte’ye gelmeden önce neleri düzelttiniz?
Önce dinlendik, çünkü gerçekten çok yorgunduk. Evden çok çalıştık ve bu Major için çok iyi hazırlandık. Haritalarımızı geliştirdik, yeni stratejiler, yeni trick’ler, daha önce hiç göstermediğimiz yeni smoke’lar ekledik. Hepsi bu.
Son iki etkinlikten sonraki burnout’la nasıl başa çıktınız?
Zordu. Açık olmak gerekirse, bence gerçekten burnout olmuştuk. Yaptığımız şey — üç Çin seyahati ve ardından Avrupa — sürdürülemezdi. Bu tempoya ayak uyduramadık. Bükreş ve Chengdu’da çakıldık, çünkü her şey fazla gelmişti. Bu yüzden iyi bir dinlenme süreci geçirdik, evden çalıştık, aileyle vakit geçirdik — ve bu bize çok yardımcı oldu.
Skin.Club Pick’em — Budapest Major sırasında bir Dragon Lore kazan
StarLadder Budapest Major 2025 ile paralel olarak Skin.Club, hayranların maç sonuçlarını tahmin edebileceği, puan kazanıp seviye atlayabileceği ve özel ödüllerin kilidini açabileceği özel bir Pick’em Challenge düzenliyor.
daha fazla oku
En yüksek seviye ödülleri arasında nadir skin’ler, eldivenler — ve etkinliğin zirvesi olarak AWP | Dragon Lore kazanma şansı yer alıyor.